جریان هوای پاک و تصفیه شده یکی از ارکان اساسی هر محیطی است، سلامتی و کیفیت عملکرد کارکنان و ساکنان یک مجموعه در گرو هوایی است که تنفس میکنند. آسایش حداکثری برای هر محیطی، باعث ارتقای عملکرد افراد است و بخشی از این آسایش برعهده سیستم تهویه است.
دمپر هوا چیست؟
مکمل هر دریچه تنظیم هوا، یک قطعه مهم به نام دمپر هوا است که بسیاری خرید و نصب آن را غیرضروری میدانند، یا هنگامی که از سیستم تهویه محیط شاکی هستند، نمیدانند مشکل را در کجا باید جستجو کنند. اما ما در گروه بازرگانی دانیال تهویه اینجا هستیم تا به شما بگوییم دمپر هوا چیست و چرا نصب و خرید آن ضرورت دارد.
به منظور بستن مسیر هوادهی در امتداد راسته کانال از دمپر هوا استفاده میشود. دمپرها به دو نوع دمپر گرد و دمپر چهارگوش مورد استفاده قرار می گیرد. از انواع دمپر می توان دمپر برقی، دمپر بالانس، دمپر ضد حریق، دمپر بادی، دمپر برش هوا، دمپر 7و8 که استفاده بیشتری دارند را نام برد.
دمپر بین کانالی معمولا از ورق 1 میلیمتر گالوانیزه ساخته میشود. البته اگر ابعاد دمپر بزرگ باشد باید برای سخت دمپر از ورق 1/25 گالوانیزه استفاده کرد. فاصله استاندارد ضخامت دمپر 15 سانتیمتر است. به صورت سفارشی می توان ضخامت دمپر را 20 و 25 سانتیمتر نیز ساخت.
برای مشاهده عکس های بیشتر اینجا کلیک کنید.
موارد استفاده از دمپر کانال
دمپر هوا یک قطعه فلزی (آلومینیوم، آهن، فولاد، استیل ضدزنگ) به شکل یک دریچه یا پنجره گرد یا چهارگوش است که باز و بسته میشود، اما خاصیت این باز و بستهشدن چیست؟
جریان هوایی که از کانال و داکتها میرسد قبل ازآنکه به دریچه هوا برسد را تنظیم و کنترل میکند به عبارتی با نصب آن میزان دما و میزان جریان هوا را میتوان قبل از انتشار در محیط کنترل کرد. این قطعة فلزی با تیغههایی که درونش قرار دارند، میتواند جهت جریان هوا را تغییر دهد.
فقط همین تغییر جهت جریان هوا؟ آیا نمیتوان با دریچه هوا هم جریان هوا را کنترل و مدیریت کرد؟ در پاسخ باید گفت خیر. دمپر هوا از ورود گردوخاک و حشرات به داخل دریچه هوا و اتاق جلوگیری میکند، همانند یک فیلتر عمل میکند، جریان هوا مستقیم از دستگاه تهویه وارد محیط نمیشود؛ بلکه قبل از ورود به محیط، توسط دمپر هوا تنظیم و متعادل میشود در این حالت علاوه بر مدیریت دما و کنترل جریان هوا، میتوان حداکثر آسایش اقلیمی را برای ساکنان محیط فراهم کرد.
اگر دمپر هوا را از نزدیک دیده باشید، میدانید که تیغههای فلزی بسیار محکمی دارند که در دودسته اتوماتیک و دستی قرار میگیرند، به این معنی که تیغهها بهصورت موازی یا ضربدری باز و بسته میشوند که در ادامه به معرفی کامل آنها خواهیم پرداخت. زمانی که نمیخواهید هوایی وارد یک یا چند اتاق شود، کافی است تیغههای دمپر هواکش بسته شوند، اگر اتوماتیک باشد با فشردن یک کلید و اگر از نوع دستی باشد، کافی است اهرمی را بچرخانید.
هر گاه نیاز باشد که مسیر انتقال هوا در کانال بنا به دلایلی مانند عدم ورود هوا به انشعابات فرعی و یا در هنگام حریق و آتش سوزی یا افت فشار هوای کانال و برش هوا صورت بگیرد یا مسدود کردن کانال هوا در فضاهای مورد نظر از دمپر هوا با توجه به مورد مصرف به کار گرفته می شود.
معایب و مزایا دمپر هوا
- از مزایای دمپرها هزینه پایین و مصرف برق کم است.
- از عیوب دمپر ها کارایی و عدم اطمینان کامل به عملکرد دمپر ها در زمان نیاز است.
انواع دمپر هوا
انواع دمپر هوا و کاربرد و ویژگی هرکدام را در ادامه بهاختصار بیان میکنیم، شما میتوانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در کمترین زمان ممکن، با شمارههای درج شده بر روی سایت تماس بگیرید. کارشناسان ما آماده پاسخگویی به سؤالات شما هستند.
دمپرهای هوا در چهار دسته قرار میگیرند، دمپر گرد و چهارگوش یا دمپر اتوماتیک هوا یا دمپر دستی، اندازه و ساختار بدنة آنها به مکان قرارگیری هر کدام بستگی دارد برای مثال برای مراکز صنعتی و آلاینده با مراکز درمانی یا مسکونی کاملاً متفاوت هستند؛ اما عملکرد و ساختار مشابهی دارند. ضخامت ورقهها و قطر هر کدام برای هر مکان و نیازی منحصربهفرد است.
دمپر اتوماتیک هوا بهوسیله نیروی الکتریکی صفحات را باز و بسته میکنند، و با تغییر آبوهوا و فصول خود را تنظیم میکند و مصرف انرژی موتور آنها بسیار پایین است و علاوهبرآن طول عمر بالایی دارند.
نوع دستی آنها به نیروی دست و تنظیمات شما نیاز دارد و بهسادگی انجام میشود و باز و بسته کردن اهرام سبکوزن آنها بسیار راحت است و مقایسه با نوع اتوماتیک آنها بهسادگی تعمیر میشوند و قیمت کمتری دارند.
اما ساختار کلی آنها به این شرح است: یک بدنة فلزی گرد یا مستطیلی و چند تیغه درون آن.
ما سعی کردیم به طور خلاصه به معرفی و مزایای هرکدام بپردازیم، توصیه میکنیم انتخاب بهترین و مناسبترین آن را بر عهده متخصصان باتجربه بگذارید.
سفارش دمپر هوا: 09125881917
انواع دمپر هوا مستطیلی
دسته اول دمپرهای با ساختار مستطیل و چهارگوش هستند که در شکلهای مختلف تولید میشوند، ساختار چهارگوش یا گرد به سطح مقطع کانال بستگی دارد و هیچکدام برتری بر دیگری ندارد.
دمپر هوا با تیغه موازی اتوماتیک
- یک قاب حجمدار تقریباً پانزدهسانتی و یک فریم دوطرفه به عرض سهسانتی متر (این اندازهها ثابت نیست)
- چرخش همزمان تیغههای موازی به ضخامت یک میلیمتر (ضخامت تیغهها به قطر و عملکرد آنها بستگی دارد؛ اما نازکترین آنها یک میلیمتر است.)
- جنس از ورقههای گالوانیزه یا پروفیل آلومینیوم
- مقاوم در برابر فشار حداکثری هوا
- سطوح مناسب اتصال با فلنچهای کانال هوا
- اتصال همزمان با دستگاه تهویه و تأمین هوای آزاد اتاقهای ژنراتور و تنظیم هوای رفتوبرگشت دستگاه تهویه
دمپر هوای 7 و 8 با تیغه موازی
- تیغههای موازی و با عملکرد معکوس یکدیگر
- ساختار و بدنة مشابه دمپر اتوماتیک با تیغههای موازی
- مناسب برای مراکز صنعتی، تجاری، بیمارستان
- موجود در دودستة برقی و دستی
دمپر هوابر
- ساختار و بدنة مشابه دمپر هوا با تیغههای موازی و 7 و 8
- بهصورت مورب بخشی از جریان هوا را مسدود میکند.
- در دو نوع دستی و اتوماتیک موجود است.
دمپر ضدتحریق اتوماتیک
- ساختار و بدنه مشابه با دمپرهایی با تیغه موازی
- برای مسدودکردن مسیر کانال هوا و رسیدن اکسیژن به آتش و انتشار بیشتر شعلهها
- همزمان با فیوزهای حرارتی و سنسورهای دود و هشدار حریق شروع به کار میکند.
- یکی از تجهیزات ضروری ایمنی برای هر مجموعهای
دمپر بادی
- محل نصب در پشت فن و خاموش و روشنشدن آن به فن دستگاه تهویه بستگی دارد.
- ساختار آلومینیومی و تیغههای سبک
- جلوگیری از خروج هوای سردوگرم در زمان خاموش بودن دستگاه تهویه و افت انرژی
- مناسبترین گزینه برای مکانهایی که حضور جانوران موذی و حشرات زیاد باشد.
دستهدوم دمپرهای هوا بهصورت دایرهای طراحی و تولید میشوند و متناسب با داکتها و کانالهایی با سطح مقطع گرد است.
دمپر هوای گرد بین کانالی
- موجود در دودسته دستی و اتوماتیک
- ضخامت ورقهها به قطر دمپر بستگی دارد.
- نوع ضدحریق آن نیز طراحی و تولید میشود.
دمپر هوای گرد پروانه ای
- تیغههای برنجی یا استیل به شکل بال پروانه
- تنظیم فشار هوای خروجی
- موجود در دسته دستی و اتوماتیک
دمپر ضد انفجار
- مورداستفاده در مراکز صنعتی، پالایشگاههای نفت و گاز، پناهگاههای نظامی
- یک صفحه عمودی فلزی برای کنترلکردن موج انفجار احتمالی و در مسیر کانالهای هوا قرار میگیرد.
دمپر وزنی
- ساختار مشابه دمپرهای بالا
- جلوگیری از بازگشت جریان هوا به داخل کانال
- قابلیت نصب بر روی دیوارهای اتاق دیزلژنراتور
- جنس بدنه از ورقههای آلومینیومی
- وزن پرهها به جنس بدنه و ضخامت آنها بستگی دارد
دمپر دستی
ساده ترین و رایج ترین انواع دمپر نمونه دستی آن است که دمپر با یک اهرم که بیرون دمپر تعبیه شده عمل می کند و در زمان نیاز باید به صورت دستی اهرم را چرخاند و باعث بسته شدن دمپر شد.
- دمپر دستی به دو نوع گرد و چهارگوش استفاده میشود.
- پره های دمپرهای دستی معمولا به صورت موازی قرار میگیرند.
دمپر برقی
- دمپر هوای برقی به صورت گرد و چهارگوش می باشد.
- موتور دمپر به صورت الاکترونیکی عمل کرده و باعث بشته شدن و یا تنظیم دمپر می شود.
- موتور برقی دمپر در بیرون دمپر نصب و به صورت حرارتی با فنر به صورت تدریجی بسته شدن دمپر عمل می کند.
- دمپر برقی از ورق گالوانیزه در کانال گالوانیزه و از ورق پلی اورتان در کانال پلیاورتان یا فلونیک می توان ساخت.
این نوع در پشت فن قرار میگیرد و پره ها به صورتی عمل میکنند که زمانی که فن روشن است و کار میکند پره ها در اثر فشار هوا باز و زمانی که فن کار نمیکند پره های دمپر بسته و مانع عبور هوا به کانال میشوند.
دمپر برشی
- این نوع دمپر مطابق با عکس برای برش هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
- به دمپر برشی هوابر نیز گفته میشود.
- دمپر هوابر برای کاهش فشار هوا در راستای کانال قرار میگیرد.
دمپرهای هوا در کنار دستگاه تهویه و در مسیر کانالهای هوا، پشت دریچههای تنظیم هوا، یا پشت فنهای مکنده و دمنده، مسیر دودکشهای موازی موتورخانه یا دیوارهای اتاق ژنراتور برای کنترل و مدیریت بهتر جریان هوا قرار میگیرند و در هر محیطی بهویژه برای مراکز تجاری، صنعتی، مسکونی یا درمانی یک ضرورت غیرقابلانکار است با استفاده از آنها میتوان جریان هوا را تعدیل و بهینه کرد.
علیرغم مکانیسم ساده انواع دمپر، آنها نقش مهمی در عملکرد و بازدهی بهتر دستگاه تهویه دارند، برای مثال برای آشپزخانه و اتاق نشیمن یا در مراکز صنعتی حتی، دو دمای متفاوت لازم است برای این کار کافی است دمپر را تنظیم کنید و نیازی به دو دستگاه تهویه مجزا نیست، علاوهبرآن مصرف انرژی کمی دارند و طول عمر بالایی دارند و بهخاطر بدنه مستحکم و رنگ کورهای بهکاررفته با گذر زمان زنگ نمیزنند.
یا اگر نیاز دارید حجم هوایی که جریان دارد را برای محیطی کنترل یا کاهش دهید، میتوانید از دمپر متناسب با آن برای مثال دمپر هوابر استفاده کنید.
باید گفت روش تنظیم دمپر هوا به دو صورت دستی یا اتوماتیک انجام میشود، انجام آن بهسادگی فشردن یک کلید است. دمپر اتوماتیک هوا به نسبت مدل دستی آن قیمت بالاتری دارد، اما همان کارایی و کیفیت مدل دستی را ارائه میدهد.
قبل از تنظیم دمپر هوا باید دو نکته را مدنظر قرار گیرید مکان موردنظرتان کجاست یا زیر زمین است یا در طبقات بالای ساختمان است؛ چون همانطور که میدانید جریان هوای گرم در سطوح بالا و جریان هوای سرد در نزدیک سطح زمین در حرکت است.
نکته دوم تنظیمات دمپر هوا را بر اساس فصلها تغییر دهید، با این کار در مصرف انرژی مجموعه صرفهجویی خواهید کرد.
و در آخر باید گفت افراد بسیاری از لرزش و سروصدای آزاردهندة دمپرها شکایت دارند و به همین خاطر از نصب آن صرفنظر میکنند در پاسخ باید گفت بهصورت مجزا برای هر تعداد دمپر باید یک ساپورت ویژه نصب شود یا قرارگیری آن باید دقیق و اصولی باشد تا از لرزش و سروصدا جلوگیری شود و در این حالت است که آنها بدون هیچ آلودگی صوتی بهترین عملکرد را ارائه میدهند.
خرید دمپر هوا
خرید دمپر هوا برای مدیریت بهتر دما و مصرف انرژی و جریان هوای تهویه بسیار هوشمندانه درعینحال مقرونبهصرفه است، علاوهبرآن ماندگاری و دوام بالایی دارند و برای کار با آنها نیاز به مهارت خاصی ندارید.
ساختار و جنس بدنه و اندازة مکانی که در آن قرار میگیرد را هنگام خرید دمپر هوا مدنظر داشته باشید و از تولیدکنندگان باتجربه بخواهید که دمپر متناسب با محیط موردنظرتان را طراحی و تولید کنند؛ چراکه تعمیر و زنگزدگی آنها با گذر زمان اگر از متریال مرغوبی ساخته نشده باشند سبب هزینة اضافه خواهد شد.
گروه دانیال تهویه آماده است تا بهترین سیستمهای تهویه برای هر مکان و شرایط آبوهوایی را طراحی و تولید کند، تجربة چندین ساله در انواع پروژههای ساختمانی، مترو تهران، فرودگاه مهرآباد، و مراکز صنعتی و غیره بهخوبی گویای کیفیت و عملکرد ماست.
برای اطلاع از قیمت دمپر هوا با کارکنان مجموعه و با شمارهتلفنهای درج شده بر روی وبسایت تماس بگیرید.
گروه بازرگانی دانیال، تمامی خدمات تهویه هوا و سیستمهای تهویه از صفر تا صد آن را بر عهده میگیرد.
خدمات این مجموعه با بهترین کیفیت و نازلترین قیمت:
- دریچه کولر، دریچه تنظیم هوا، دریچه آلومینیوم، دریچه آهنی، دریچه گرد
- دمپر بین کانالی، دمپر گالوانیزه
- عایق الاستومری، عایق الاستومری لولهای، عایق پتویی، عایق صداگیر، عایق صوتی
- لوله فلکسی صداگیر، لوله صداگیر ماینر، دریچه آهنی، ساپورت گالوانیزه، چنل گالوانیزه، فلنج گالوانیزه، نبشی گالوانیزه گوشه فلنج، کرنر گالوانیزه، کلیپس گالوانیزه
- بست فلزی، بست فلکسی، بست گازی، کانکتور برزنتی، برزنت و ورقهای، لرزهگیر، درزگیر آلومینیوم، درزگیر برزنتی، چسب آلومینیوم، چسب عایق
سوالات متداول
دمپرهای تهویه کجا قرار میگیرند؟
به سیستم تهویه محیط و نیاز آن بستگی دارد، معمولاً در نزدیکترین مکان به دستگاه تهویه و یا پشت دستگاه فن خنککننده یا مکنده و غیره.
مزایای دمپرهای تهویه چیست؟
مدیریت دمای عمومی محیط، کنترل حجم و جریان هوا، کاهش مصرف انرژی
دمپرهای گیوتین چیست؟
برای مسدودسازی جریان هوا برای یک مکان مشخص استفاده میشوند.