دانیال تهویه

عایق الاستومری – انواع و قیمت

عایق الاستومریک یک ماده پلاستیکی است که قابلیت انعطاف و کشش را دارا می‌باشد. این عایق بر اساس استومرها تهیه می‌شود که ویژگی‌های خاصی نظیر مقاومت در برابر حرارت و انعطاف‌پذیری را به آن می‌بخشد. عایق الاستومریک در بسیاری از صنایع از جمله عایق‌بندی سیستم‌های تهویه به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تاریخچه عایق ها

عایق‌ها از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته‌اند. با پیشرفت علم و صنعت، انواع مختلفی از عایق‌ها تولید و به بازار عرضه شدند. عایق‌ها به عنوان موادی با خواص عایق‌بر و عدم هدررفت انرژی شناخته می‌شوند و در حفظ حرارت، جلوگیری از تغییرات حرارتی ناخواسته، محافظت از سطوح در برابر آب و رطوبت، عایق‌بر روانکاری و… استفاده می‌شوند.

معرفی عایق الاستومری

عایق الاستومری نوعی عایق بسیار منعطف است که از پلیمرها تشکیل شده است. این نوع عایق به دلیل خواص فیزیکی منحصر به فردی که دارد، در برخی صنایع به عنوان یک جایگزین مناسب برای عایق‌های سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عایق الاستومری از انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت به درجه حرارت و خاصیت برگشت پذیری پس از کشیده شدن برخوردار است.

عایق های الاستومری امروزه جایگزین مناسبی به جای عایق های گذشته مانند پشم شیشه و  مل و ماستیک در صنعت قرار گرفته و روز به روز بر موارد استفاده و کاربرد های عایق الاستومری افزوده می شود، عایق های الاستومری در دو نوع NBR و EPDM ارائه می گردد، عایق های الاستومری بر اساس نیاز و موارد استفاده به دو صورت رولی و لوله ای در بازار موجود می باشد.

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از صفحه اینستاگرام تهویه دانیال نیز دیدن فرمایید.

مزایا و مشکلات استفاده از عایق الاستومریک

استفاده از عایق الاستومریک دارای مزایای فراوانی است. این عوامل عبارتند از:

  • افزایش بهره‌وری انرژی: عایق الاستومریک باعث کاهش انتقال حرارت در سازه‌ها و تجهیزات می‌شود و در نتیجه به صرفه‌جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه‌های حرارتی کمک می‌کند.
  • مقاومت شیمیایی: این عایق به خوبی در برابر عوامل شیمیایی مانند اسیدها، قلیاها، و حلال‌های آلی مقاومت نشان می‌دهد.
  • انعطاف‌پذیری: عایق الاستومریک انعطاف‌پذیری بالایی دارد و قابلیت پوشش دادن به سطوح منحنی و غیرمنظم را داراست.

با این حال، همچنین باید به برخی از مشکلات استفاده از عایق الاستومریک توجه کرد. برخی از این مشکلات عبارتند از:

  • هزینه: استفاده از عایق الاستومریک ممکن است هزینه‌بر باشد، اما این هزینه به صرفه و بازگشت سرمایه طولانی مدت دارد.
  • نیاز به تخصص فنی: نصب صحیح و کارآمد عایق الاستومریک نیازمند تخصص فنی و دانش خاص است.

چگونه از ظاهر، عایق خوب و با کیفیت را از عایق نا مرغوب تشخیص دهیم؟

یکی از راه های تشخیص عایق خوب سبک بودن عایق می باشد، عایق الاستومری هر چه وزن کمتری داشته باشد عایق بهتری می باشد، از دیگر راه های تشخیص، نرم و انعطاف پذیر بودن عایق است و دیگر راه تشخیص مقدار تخلخل عایق می باشد هر چه تخلخل عایق بیشتر باشد مطمئنا درصد نفوذ حرارت کمتر میشود. (به این معنی که هر چقدر حفره های هوا بیشتر باشد انتقال حرارت کمتر است.)

003

انواع عایق الاستومری

عایق الاستومری در انواع مختلفی از صنایع استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای رایج آن می‌توان به استفاده در کانال های تهویه، ساختمان‌ها، مخازن آب، خودروها، صنایع نفت و گاز، کارخانجات، مخابرات و… اشاره کرد. این عایق به علت انعطاف‌پذیری و خواص عالی خود، در انواع محیط‌ها قابل استفاده است.

عایق الاستومری رولی

در زمینه هایی که ابعاد و اندازه فضای عایق کاری بزرگ باشد از عایق الاستومری به صورت رولی یا به اصطلاح پتویی استفاده می شود، عایق الاستومری رولی در ضخامت های 6 میلیمتر و 9 ، 13 ، 19 ، 25 ، 32 میلیمتر در بازار عرضه می گردد و عرض عایق های الاستومری به طور معمول 1 متر می باشد.

ضخامت (میلی متر) طول هر رول (متر)
6 30
9 20
13 14
19 10
25 8
32 6
14 35
16 40
20 50
22 55
24 60

برای قیمت گیری به دلیل نوسانات قیمت تماس بگیرید.

تماس با ما

عایق الاستومری چسب ساده

برای سهولت در اجرای عایق کاری می توان خدماتی روی عایق انجام گیرد تا اجرا سرعت و دقت بهتری پیدا کند، یکی از انواع این راه ها چسب دار کردن عایق می باشد، یک روی عایق الاستومری را چسبدار کرده و یک لایه کاغذ روغنی روی آن چسبانده می شود که در حین اجرا به راحتی کاغذ روغنی را از روی عایق برداشته و روی سطح می توان نصب کرد.

عایق الاستومری چسب مسلح

در فضاهایی که حرارت بیشتری و جود دارد یا فضای اجرا حساس تر است از عایق الاستومری با چسب مسلح یا نخدار استفاده می شود که عایق چسبندگی بهتر و قوی تری پیدا می کند.

عایق-الاستومری

عایق الاستومری با روکش آلومینیوم

زمانی که عایق کاری در در معرض بارش باران و یا نور خورشید و به طور کل در محیط های بیرونی انجام شود بهتر و بهینه است که از عایق الاستومری با روکش آلومینیوم استفاده شود که بسته به نوع و کارایی و محیط می توان از ضخامت های مختلف آلومینیوم از قبیل 130 میکرون، 170 میکرون و 230 میکرون استفاده نمود، البته عایق الاستومری با روکش 170 میکرون همواره به صورت نخدار و یا مسلح مورد مصرف قرار می گیرد.

عایق الاستومری پشت چسبدار و روکش آلومینیوم

با توجه به مطالب فوق عایق الاستومری را می توان یک رو چسبدار (ساده یا مسلح) یک رو روکش آلومینیوم (با هر ضخامتی) با توجه به نیاز و سفارش فراهم آورد و مورد مصرف قرار داد.

عایق الاستومری لوله ای

به منظور استفاده از لوله ها و کانال های تأسیساتی تا قطر 4 اینچ از عایق الاستومری لوله ای به صورت آماده استفاده می شود، عایق الاستومری لوله ای در قطر های مختلف و در ضخامت های مختلف ارائه می شود، عایق های الاستومری لوله ای به صورت شاخه های 1 متر و 80 سانتی و 2 متری تولید می شود، از خدماتی که می توان بر روی عایق های الاستومری لوله ای اعمال کرد چاکدار کردن عایق می باشد که میتواند نصب عایق را آسان تر کند و از دیگر خدماتی که بر روی عایق الاستومری لوله ای اجرا می شود نصب روکش آلومینیوم بر روی عایق می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا