11 مرحله جهت ساخت کانال هوای فلزی

ساخت کانال هوای فلزی

ساخت کانال هوای فلزی

ساخت کانال هوای فلزی در صنعت تهویه هوا بسیار با اهمیت است. کانال های فلزی دارای مقاومت بسیار بالا و انتقال حرارت بسیار مناسب هستند، به همین دلیل می توان از این مواد برای ساخت کانال های تهویه هوا در ساختمان ها استفاده کرد.

در این مقاله از مقالات آموزشی دانیال تهویه، می خواهیم به بررسی کامل مراحل ساخت کانال های هوای فلزی بپردازیم. ساخت این کانال ها با در نظر داشتن نیاز شما انجام خواهد گرفت، پس بهتر است این مطلب را تا انتها بخوانید و نکاتی که در آن به صورت پیوسته گفته می شود را یادداشت کنید.

ابتدا به بررسی اینکه ساخت کانال هوای فلزی چه ضرورتی دارد می پردازیم و سپس مراحل ساخت آن را بیان می کنیم. پس از آن هم نکات مربوط به بخش های مختلف آن را به صورت تیتروار به شما عنوان خواهیم کرد. در آخر هم یک جمع بندی بسیار زیبا هم برای این مطلب خواهیم داشت.

ساخت کانال فلزی چه ضرورتی دارد؟

شما می توانید برای ساخت کانال های تهویه هوا، از صفحات با جنس های مختلفی استفاده کنید. حال انتخاب صفحه فلزی برای این منظور، می تواند نتیجه بسیار جالبی به شما بدهد. فلز یکی از عناصر موجود در صنایع است که معمولاً درون آن، آلیاژ آهن و دیگر عناصر یافت می شود. می دانیم که این عنصر و ماده، مقاومت بسیار بالایی در استفاده های مختلف دارد.

همچنین می توان با بررسی دقیق تر انتقال دما توسط آن، نتیجه گرفت که انتقال حرارت هم با استفاده از کانال فلزی بسیار موثر است. فلز اگر به صورت ورقه ای ساخته شود و در مصارف مورد استفاده قرار بگیرد، وزن چندانی نخواهد داشت، به همین دلیل می توان از این ماده برای ساخت انواع صفحات و کانالهای هوا استفاده کرد.

باید دقت کنید که این گفته ها به این منظور نیست که فلز بهترین ماده برای ساخت کانال تهویه است؛ اما یکی از بهترین ها برای این کار خواهد بود. هزینه خرید صفحه فلز برای ساخت کانال هوا با توجه به بودجه شما تنظیم می شود. ابتدا تعیین کنید که چه نیازی از تهویه هوا و انتقال آن در ساختمان دارید.

سپس به صورت حدودی می توانید بگویید که انتقال دما در بخش منبع HVAC با مقصد به چه شکل است. علاوه بر این این نکته هم باید تعیین شود که آیا تمام پروسه ساخت کانال تهویه فلزی را می توانید خودتان انجام دهید یا خیر. اگر به جواب این سوال رسیدید، ادامه مطلب را بخوانید که قرار است کانال فلزی خود را تولید کنید!

معرفی 11 مرحله برای ساخت کانال های هوای فلزی

مراحل ساخت کانال های هوای فلزی با توجه به نیاز شما، بودجه شما و وسایل در دسترس شما تعیین می شوند. ما سعی کرده ایم ساده ترین روش برای ساخت این کانال ها را به شما بیان کنیم. در این روش، کار خاصی انجام نمی دهید! فقط کافیست طبق اصول پیش بروید تا نتیجه ای که دریافت می کنید، مناسب باشد.

همچنین سعی کنید از افراد متخصص در این حوزه استفاده کنید. در ادامه می بینید که بخش های مختلفی از صنایع مختلف برای ساخت یک کانال هوای فلزی مورد نیاز است. می توانید با در نظر داشتن این بخشها و به کارگیری افراد متخصص، بهترین نتیجه را دریافت کنید.

سعی کنید تمام این مراحل را به دقت طی کنید تا هیچ مشکلی برای محصول نهایی شما پیش نیاید. این کار باعث می شود تا کیفیت کانال هوای فلزی نهایی و همچنین پروسه تهویه هوا به بهترین شکل ممکن به سرانجام برسد. بیایید ابتدا از اندازه گیری ها شروع کنیم.

1. اندازه گیری سیستم در محل

ابتدا باید اندازه بگیرید که کانال شما در چه مقیاسی و در چه سطح و اندازه قرار است تولید شود. این اندازه گیری ها را همیشه مورد استفاده قرار خواهید داد، پس تا انتهای پروسه، جای آنها را امن نگه دارید. از این اندازه گیری ها در ابتدای امر، برای کشیدن طرح اولیه استفاده خواهید کرد. سپس در پیاده سازی طرح و ساخت مقیاس اصلی این اندازه گیری ها به شدت مهم خواهند بود.

در پروسه اندازه گیری در محیط نکات مختلفی وجود دارند، برای مثال:

  • به ضخامت دیوار خارجی، ارتفاع در و پنجره ها و عرض آنها، اندازه ستون ها؛ فاصله سقف ها از پایین؛ ارتفاع انواع سکوها؛ سوراخ های از پیش تعیین شده و قطر ستون ها دقت کنید.
  • فاصله سیستم کانالی تهویه فلزی با ستون های اطراف مهم اند. فاصله سیستم با دیوار و سقف مهم است، ارتفاع زمین تا پشت بام برای ساخت این کانال بسیار ضروری است. سوراخ های از پیش تعیین شده هم در این اندازه گیری مهم است.
  • سعی کنید تجهیزات هوا را به طور کاملا هوشمندانه روی پایه های خود بچینید و سپس اندازه گیری های مرتبط با آنها را نیز نسبت به موارد گفته شده انجام دهید.
  • موقعیت دقیق سیستم تولید هوا و مقصد را تعیین کنید. اندازه های قرارگیری پرت ها را تعیین کنید، بخش های مختلف مسیر کانال هوای فلزی را در نظر داشته و اندازه تمام این موارد را بنویسید. سعی کنید دقت در اندازه گیری شما به حدی بالا باشد که تمام بخش های تقاطع؛ خطوط مختلف، فواصل لوله ها و غیره هم تعیین شود.

2. طراحی دقیق سیستم با تمام اجزا

 

طراحی دقیق سیستم با تمام اجزا

در این بخش باید طراحی دقیق سیستم خود را با در نظر داشتن تمام موارد مربوط به طراحی صنعتی انجام دهید. سعی کنید طرح ابتدایی خود را با بیشترین دقت طراحی کنید و اگر خودتان نمی توانید، از متخصصین این رشته کمک بگیرید.
طرح اولیه نشان می دهد که شما می خواهید از چه ضخامتی از کانال با چه طول و عرض و چه مقیاسی استفاده کنید. علاوه بر این، تعیین دقیق کل طول و عرض سیستم شما هم در همین مرحله می تواند انجام پذیرد.

در همین مرحله، می توانید به راحتی وزن کانالهای هوایی که میخواهید تولید کنید را به دست آورید تا برآورد کامل از هزینه ها داشته باشید.
پیشنهاد می شود در این مرحله، تمام اطلاعات را هم به صورت سیستمی و هم به صورت دستی تبدیل کنید. این کار باعث می شود تا در ادامه، کار سختی برای مدل سازی نداشته باشید.

3. انتخاب و اصلاح کاستی های ورق فلزی برای مدلسازی

در این مرحله باید ناهمواری های مختلفی که در ورق به صورت احتمالی وجود خواهند داشت را برطرف کنید. می توانید از دستگاه های تسطیح فولاد برای این منظور استفاده کنید. این دستگاه با غلطکی که دارد، می تواند به طرز جالبی ورق شما را به صورت کاملاً صاف درآورد.

علاوه بر این، می توان با چکش به صورت دستی هم این کار را انجام داد. اگر ضخامت ورق شما کمتر از ۰.۸ میلی متر است، از یک چکش سر چوبی استفاده کنید. اگر ضخامت بیشتر از این مقدار باشد، می توانید از چکش های سر فولادی هم برای منظور استفاده کنید. دقت کنید که در این مرحله، ضربات شدید به ورق وارد نکنید، زیرا ممکن است باعث شکستگی و ضعف در بنیان شود.

4. انجام خط کشی روی صفحات فلزی

با توجه به طرحی که در مرحله ۲ در نظر دارید، می توانید ضخامت کلی صفحات و همچنین اندازه آن را تعیین کنید. نوبت به تعیین تعداد لوله های رابط و صفحات خم شده می رسد. سعی کنید با توجه به مقاومتی که از لوله مورد انتظار دارید، این بخش ها را هم به صورت دقیق تعیین کرده و به طرح قبلی خود اضافه کنید.

در این مرحله می توانید از روش های مختلف اندازه گیری و خط کشی برای ساخت کانال استفاده کنید. تصور کنید که می خواهید یک ورق صاف را به یک کانال مکعب مستطیل تبدیل کنید.

در این مواقع باید ورق خود را به چهار قطعه تقسیم کرده و سپس خط کشی های مختلف را برای آن انجام دهید. خطوط طولی برای تعیین طول و عرض و ارتفاع ورق و خطوط عرضی برای تعیین محل لوله های خم شده و رابط ها استفاده خواهند شد.

5. آغاز پروسه مدلسازی

 

کانال تهویه هوا فلزی

 

در این مرحله، بخش مدل سازی که یکی از مهم ترین مراحل تولید کانال های فلزی تهویه است را پیش رو داریم. بهتر است از انواع متریال برای مدل سازی استفاده کنید که ضخامت آن ها بین ۱ الی ۳ میلیمتر باشد. این ضخامت باعث می شود تا مدلسازی شما به راحتی انجام بگیرد. با توجه به نمونه مورد نظر، ضخامت، عرض، ارتفاع و دیگر موارد را درون مدل طراحی شده خود به دقت رعایت کنید.

بخشی را در طراحی مدل به عنوان بخش کاهش و افزایش طول فلز کانال در زمستان و تابستان اختصاص دهید. علاوه بر این، خود ماده ای که برای مدل سازی استفاده می کنید هم در فصول گرم سال به راحتی کش می آید. سعی کنید مدل خود را بیش از اندازه تکان ندهید.

6. اجرایی کردن طرح مورد نظر

حال نوبت به برش ورق اصلی با توجه به نمونه برداری، اندازه گیری، طرح اولیه و مدل می رسد. در برش صفحه فلزی به این نکته دقت کنید که این کار معمولاً با ماشین آلات صنعتی انجام می شود، زیرا دقت برش به حدی بالا است که کوچکترین خطا ها در حد میلیمتر هم باعث کاهش کیفیت کانال نهایی خواهد شد.

سعی کنید قبل از شروع پروسه برش، سیستم برش را به صورت کامل کالیبره کنید. هنگام برش هم سعی کنید خطوط برش دقیقا روی خط کشی های شما روی مدل باشند. اگر می خواهید یک سوراخ ایجاد کنید، ابتدا یک نقطه به شکل سوراخ بسازید و سپس در جهت خلاف عقربه های ساعت این برش را ادامه دهید. پس از اتمام برش هم به بخش های انتهای برش، پخ پخ بزنید.

7. بستن صحیح صفحه برای جاری شدن هوا

 

بستن صحیح صفحه برای جاری شدن هوا

در این مرحله، شما باید تعیین کنید که کانال هوای فلزی شما به صورت استوانه ای خواهد بود یا مکعبی. به اصطلاح به کانال استوانه ای، کانال گرد و به کانال مکعبی کانال معمولی گفته می شود. سپس می توانید بستن این کانال را به طور دقیق انجام دهید. همچنین می توانید ضخامت های از پیش تعیین شده برای تعیین عرض و ارتفاع کانال را در این مرحله روی فلز خط کشی کرده و سپس آن ها را تا بزنید. پس از آن که ورق خود را تا زدید یا گرد کردید، از دستگاه درز یا درز دستی استفاده کنید.

8. جوشکاری برای ایجاد مجرای هوا

در این مرحله می توانید از روش های مختلفی برای جوشکاری استفاده کنید. سعی کنید روی سطح جوش، هیچ ترک خوردگی، سوختگی یا جوش های پلکانی نباشد. علاوه بر این، دقت کنید که هیچ نقطه ای بدون جوش باقی نمانده باشد.

سعی کنید درز جوش را به صورت کاملاً صاف در آورید. علاوه بر این، نقطه جوش شما هم باید به صورت متناوب متقارن باشد. این کار باعث می شود تا هم درز جوش شما یکنواخت باشد و هم از تغییر شکل کانال جلوگیری شود. بعد از آن که جوشکاری را انجام دادید، این محل باید تمیز شود تا سرباره جوش اثری از خود بر جای باقی نگذارد.

9. ساخت کانال با فلنج

تولید فلنج برای کانال هوا بسیار مهم است، هم برای کانالهای گرد هم مستطیلی، می توانید این کار را به راحتی انجام دهید. فقط دقت کنید که جوش دادن فلنج به کانال در نهایت باید با نهایت دقت انجام شود.

نباید جوش کاذب و یا سوراخ درون کانال ایجاد شود. علاوه بر این، انحراف مجاز صافی فلنج نهایتاً۲ میلی متر است. شما نباید از این مقدار تجاوز کنید! سعی کنید چیدمان سوراخ های پیچ فلنج هم در راستای یکدیگر بوده و این پیچ ها قابل تعویض باشند.

10. ساخت کانال بدون فلنج (در صورت نیاز)

اما اگر نمی خواهید کانال شما فلنج داشته باشد، می توانید از اتصالات مستقیم یا اتصالات لوله هسته کمک بگیرید. این کار باعث می شود تا شما اتصالات محکمی داشته باشید و با توجه به نیاز، یک کانال کاربردی و با هزینه پایین تر در اختیار بگیرید.
اندازه رابط لوله شما باید به حدی دقیق باشد که تقسیم وزن کانال روی آن به خوبی انجام بگیرد.

علاوه بر این، شکل آن باید منظم باشد و دقیقاً در راستای یکدیگر قرار بگیرند تا بهترین نتیجه را دریافت کنید.

11. تقویت کانال هوای فلزی با تمام قوا!

 

تقویت کانال هوای فلزی با تمام قوا!

برای تقویت کانال هوای فلزی می توانید روش های مختلفی را به کار بگیرید، برای مثال:

 

  • با استفاده از لقمه ایستاده، ارتفاع مفاصل را تقویت کنید. این کار باعث می شود تا کانال شما در صعود های عمودی، بیشترین مقاومت را داشته باشد.
  • بخش بزرگ کانال هوای فلزی را با فولاد زاویه دار تقویت کنید.
  • استفاده از حلقه تقویت کننده زاویه دار در بخش های کناری و اطراف کانال هوایی فلزی می تواند بسیار موثر باشد.
  • بخش داخلی مجرای هوا با دنده های فولادی به صورت طولی می تواند تقویت شود.
  • صفحه فولادی مجرای هوا با دنده های چین دار یا شیار غلتشی تقویت خواهد شد.

هریک از این موارد می تواند باعث افزایش کیفیت کانال نهایی در کنار کارایی بالای آن شوند. می توانید از مشاوران برتر دانیال تهویه برای افزایش استحکام کانال فلزی خود استفاده کنید. ما همیشه بهترین خدمات را برای ساخت بهترین کانال ها و سیستم های انتقال دما به شما ارائه میدهیم. برای اطلاعات بیشتر می توانید با ما تماس بگیرید.

جمع بندی

در این مقاله از مقالات آموزشی دانیال تهویه، به بررسی کامل ساخت کانال های تهویه هوای فلزی پرداختیم. این کانال ها با ضخامت بالایی که دارند، می توانند در استفاده های مختلف عملکرد بسیار مناسبی برای شما به نمایش بگذارند. علاوه بر این، می توانند کیفیت بسیار بالایی داشته باشند و در استفاده های طولانی مدت، این کیفیت را از دست ندهند.

علاوه بر این، می توان از آنها بهترین نتیجه را در استفاده های متنوع در بخش های مختلف دریافت کرد. شما می توانید این محصولات را با مدل سازی مناسب، کشیدن طرح های اولیه خوب، استفاده از اتصالات مقاوم، استفاده از دستگاه های بروز با کمترین خطا و افزایش دقت در پروسه های مختلف طراحی کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنید.

سعی کنید کار خود را بیش از اندازه پیچیده نکنید! اگر نمی توانید به راحتی کانال را طراحی بکنید، می توانید از کمک مشاورین ما استفاده کنید. ما در کنار شما هستیم تا بهترین خدمات را به شکلی کاملاً پربازده ارائه دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره در خصوص ساخت کانال هوای فلزی می توانید با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول

کانال هوای فلزی چیست؟

کانال هوای فلزی از کانال های تهویه هوای مناسب است که کارایی بسیار بالایی نسبت به طول عمر بالا و هزینه مناسب خریداری خرید دارد.

چرا بهتر است از کانال هوای فلزی استفاده کنیم؟

استفاده از این کانال ها باعث می شود تا شما بتوانید به راحتی پروژه های مختلف تهویه هوا را به ثبت برسانید.

مراحل ساخت کانال هوای فلزی کدام است؟

در ساخت کانال های فلزی دقت کنید که بیشترین نتیجه را پس از مدل سازی، طراحی اولیه، اندازه گیری دقیق و انتخاب اتصالات مناسب دریافت خواهید کرد.

آیا ساخت کانال تهویه نیاز به دستگاه های پیچیده دارد؟

معمولاً دستگاه های ساخت کانالهای فلزی ساده هستند ولی وجود آنها برای ساخت کانال مناسب و کاربردی ضروری است.

اگر نتوانیم کانال هوای فلزی را به طور کامل بسازیم چه کنیم؟

می توانید با متخصصین ما در دانیال تهویه تماس بگیرید. ما بیشترین راهنمایی را به صورت کاملا اصولی و علمی انجام خواهیم داد.